U bent hier

DOMO - Hartige pannenkoekjes met kaassaus en grijze garnalen

Hartige pannenkoekjes met kaassaus en grijze garnalen

200 g grijze garnalen
1 el boter
2 eieren
140 g bloem
2,5 dl halfvolle melk
1 limoen
enkele takjes dragon
VOOR DE KAASSAUS:
30 g boter
40 g bloem
7 dl halfvolle melk
150 g gemalen kaas
  1. Voor het pannenkoekenbeslag giet je de melk in een mengschaal en breek je er de eieren in. Klop goed los. Voeg de bloem toe en roer verder. Hak de dragon grof en voeg bij het pannenkoekendeeg. Zet even apart.
  2. Bereid de kaassaus. Smelt hiervoor de boter in een potje op een zacht vuur. Voeg de bloem toe en roer goed met een klopper. Laat goed drogen, zodat de bloem-smaak verdwijnt, maar roer regelmatig. Voeg de melk beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren zodat de saus bindt. Laat even zachtjes doorkoken en voeg er op het einde de gemalen kaas en de helft van de grijze garnalen bij.
  3. Neem de pannenkoekenplaat en vet lichtjes in met een beetje zonnebloemolie. Giet een lepel pannenkoekenbeslag op elke plaat en laat de bovenkant drogen. Draai voorzichtig om en laat de andere kant nog even bakken. Herhaal tot het pannenkoekenbeslag op is.
  4. Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer er de kaassaus bij.
  5. Werk af met de overige garnalen en enkele plukjes dragon. Snijd de limoen in partjes en geef deze erbij.