U bent hier

Groentefrietjes

Groentefrietjes

1/2 courgette
1 zoete aardappel
1 wortel
1 ei
3 el bloem
6 el paneermeel
maanzaad en/of sesamzaad
  1. Snij de courgette, wortel en zoete aardappel in frieten. Snij de wortel best iets dunner, zodat de harde binnenkant van de wortel ook goed kan garen.
  2. Verwarm de friteuse voor op 200˚.
  3. Doe de bloem in een kom. Klop het ei los in een tweede kom. Doe het paneermeel in een derde kom. Voeg bij het paneermeel het maanzaad en/of sesamzaad toe als je dit wilt toevoegen aan de groentefrieten. Je kan ook nog kruiden naar wens met wat zout, peper, paprikapoeder,…
  4. Haal de groentefrieten achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. Hou de wortelfrieten apart.
  5. Om te voorkomen dat de frieten aan het mandje gaan plakken, kan je het mandje eventueel eerst insprayen met wat olie.
  6. Doe de wortelfrieten in het mandje en bak ze gedurende ongeveer 10 à 13 minuten op 200˚.
  7. Schud elke 5 minuten de frieten door mekaar, zodat ze gelijkmatig gebakken worden.
  8. Voeg 7 minuten voor het einde de courgettefrieten en de zoeteaardappelfrieten toe, zodat deze nog 7 minuten mee bakken met de andere frieten.
  9. Haal de frieten uit de friteuse wanneer de tijd om is en het belsignaal gaat.
  10. Serveer met een frisse compote of een lichtpikant sausje.

Tip: om de baktijden van harde groenten en zachte groenten dichter bij mekaar te brengen, kan je de harde groenten in kleinere, dunnere stukken snijden en de zachte groenten in grotere, dikkere stukken. 

Smakelijk!