U bent hier

Gevulde bolcourgettes met hemelse tomatensaus 

Gevulde bolcourgettes met hemelse tomatensaus 

1 ui
1 teentje knoflook
10 g ansjovis
1 handvol peterselie
250 g kerstomaatjes
50 g zongedroogde tomaten
50 g halfzongedroogde tomaten
400 g gepelde tomaten
peper en zout
olijfolie
4 bolcourgettes
  1. Pel de ui en de knoflook en hak deze fijn samen met de ansjovis. 
  2. Snijd de peterselie grof. 
  3. Halveer de kerstomaatjes.
  4. Snijd de de zongedroogde en de halfzongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  5. Stoof de look en de ui in olijfolie. 
  6. Voeg de ansjovis en de zongedroogde met de halfzongedroogde tomaten toe. 
  7. Bak 5 minuten hevig.
  8. Voeg kerstomaten en gepelde tomaten toe en laat 1 uurtje zachtjes koken.
  9. Breng op smaak met peper en zout samen met de grof gesneden peterselie.
  10. Was de bolcourgettes en haal het binnenste vruchtvlees eruit. 
  11. Leg ze 10 minuten in kokend water tot deze beetgaar zijn. 
  12. Giet de bolcourgettes af en spoel ze met koud water zodat ze niet meer verder kunnen garen. 
  13. Laat ze afkoelen en vul ze met de tomatensaus.
  14. Leg op de warme tomatensaus eventueel een laagje mozzarella en daarbovenop het hoedje van de bolcourgettes. 
  15. Serveer warm.