U bent hier

DOMO - Gemarineerde courgette met citroen en gegrilde vis

Gemarineerde courgette met citroen en gegrilde vis

320 g schelvisfilets
2 courgetten
1 tomaat
rasp van 1/2 citroen
sap van 1 citroen
enkele takjes citroentijm
enkele takjes platte peterselie
2 sneetjes brood
4 el olijfolie
  1. Spoel de courgetten en maak er spaghetti van met de My Vegetable spiraalsnijder. Breng op smaak met zout en peper van de molen en besprenkel met het citroensap en 2 el olijfolie. Laat 30 min. marineren.
  2. Besprenkel de schelvis langs beide kanten met de overige olijfolie en kruid met peper en zout. Hak de takjes citroentijm fijn en strooi over de vis. Snijd de vis in kleinere stukken. Grill langs beide kanten in een grilltoestel.
  3. Snijd de sneetjes brood in de helft en grill ze ook even.
  4. Maak nu een soort tomatensalsa. Snijd de tomaat in kleine blokjes en kruid met peper en zout. Voeg de gehakte peterselie en een teentje look toe, samen met wat olijfolie. Meng goed.
  5. Haal de courgetten uit de marinade. Dresseer de courgettesalade op een bord en schik er de gegrilde schelvisfilets op. Lepel er een flinke schep van de tomaten-peterseliesalsa op en serveer samen met de geroosterde sneetjes brood. Bestrooi met de citroenrasp.