U bent hier

Gegrilde zeebaars op een lentebedje met pesto

Gegrilde zeebaars op een lentebedje met pesto

PESTO
20 g pijnboompitjes
100 ml olijfolie
1 bussel verse basilicum
1 teentje knoflook
40 g geraspte Parmezaanse kaas
LENTEBEDJE
4 groene asperges
4 witte asperges
1 handvol snijboontjes 
1 handvol prinsessenboontjes
½ bloemkool
1 kop jonge erwtjes 
scheutje sesamolie
1 courgette
kruidenzout
1 tl groentebouillon 
4 zeebaarsfilets
geroosterde pijnboompitten

De pesto:

  1. Rooster de pijnboompitjes heel even in een droge pan.
  2. Doe de olijfolie, de basilicum, de knoflook, de pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas in een minichopper of blender en hak tot een pasta.

Het lentebedje:

  1. Was en snijd de asperges, boontjes, bloemkool en erwten, waarbij je de boontjes fijner snijdt dan de overige groentjes. 
  2. Wok de groentjes in een wokpan met een scheutje sesamolie.
  3. Maak met een spiraalsnijder spirelli van de courgette. 
  4. Voeg deze op het einde toe en wok nog 1 minuut. 
  5. Breng op smaak met het kruidenzout en de groentebouillon.
  6. Bak de zeebaarsfilet op de grill.
  7. Leg eerst de lentegroentjes op het bord, daarbovenop de zeebaars en de pesto. 
  8. Werk af met pijnboompitten.