U bent hier

DOMO - Gegrilde groene asperges met Parmezaanse kaas en rucola-olie

Gegrilde groene asperges met Parmezaanse kaas en rucola-olie

1 kg groene asperges
100 g rucola
1 teentje look, fijngesnipperd
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
3 dl + 2 el olijfolie
peper van de molen
grof zeezout
  1. Breek de uiteindes van de groene asperges. Overgiet ze met 2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng even.
  2. Grill de asperges in een grilltoestel
  3. Mix de ingrediënten voor de rucola-olie met een chopper: rucola, fijngesnipperde knoflook en 3 dl olijfolie.  Kruid met peper en grof zeezout en meng nog even
  4. Schik de gegrilde asperges op een groot bord. Besprenkel rijkelijk met de rucola-olie en bestrooi met grof zeezout.
  5. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer warm.