4 personen

Bereidingstijd: 15 min.


Benodigheden

  • 1 komkommer, geschild en in stukjes
  • 2 tomaten, in stukken
  • 1 teentje look
  • 1/2 rode chilipeper, zonder pitjes en in stukjes
  • 1 ui, in stukken
  • 1 rode paprika, in stukken
  • snuifje zout
  • snuifje piment d'espelette
  • enkele blaadjes verse oregano
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 4 schelvishaasjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 300 g makreelfilets

Bereiding

 

  1. Doe de stukken komkommer, tomaat, look, chilipeper, ui en rode paprika in een blender en mix tot een gladde soep.
  2. Zeef de soep en houd de pulp die overblijft opzij. Kruid de gezeefde soep met een snuifje zout en een snuifje piment d’espelette. Voeg indien gewenst een lepeltje tomatenconcentraat toe om het soepje wat dikker te maken.
  3. Doe de groentenpulp in een kom en voeg er peper, zout en wat oregano aan toe.
  4. Stoom de vis en dresseer hem in een beetje gazpacho, serveer de pulp op de vis en werk af met een scheutje olijfolie en een takje oregano.

Smakelijk!

12 augustus 2022
13 augustus 2022
11 augustus 2022