U bent hier

Gazpacho crème van geroosterde groenten

Gazpacho crème van geroosterde groenten

3 zoete puntpaprika's
1 courgette
1 komkommer
1 ui
4 teentjes knoflook
5 tomaten
sap van 1 limoen
sap van 1 appelsien
2 el rode wijnazijn
250 ml tomatenpassata
200 ml water
peper en zout
verse basilicum
verse koriander
snuifje chili
olijfolie
topping: rode ui, verse kruiden, ...
  1. Snijd de zoete paprika, de courgette en de tomaten in stukken en leg ze op een ovenplaat. Besprenkel met olie en gaar ze in de oven op 170°C. Tot ze lichtjes aankleuren.
  2. Terwijl de groenten in de oven staan, snijd je de ui en pel je de look. Doe ook deze in een ovenschaaltje met wat olijfolie en zet het bij in de oven. Gaar ook deze tot de ui en look lichtjes beginnen te kleuren.
  3. Laat alles daarna even afkoelen.
  4. Voeg nu alle ovengegaarde groenten, look en ui en ook alle overige ingrediënten toe aan de DOMO soepmaker. Zet in de stand ‘juice’ en wacht 2 min. Proef en kruid bij, blend eventueel nog eens op dezelfde stand.
  5. Doe het geheel in een kan en laat afkoelen in de koelkast. Minimaal een uur. Hoe kouder, hoe beter!
  6. Serveer in een glaasje en werk af met verse topping.

Smakelijk!