Fruitleer bosvruchten

Bereidingstijd: 5 uur

Instelling toestel:

  • Temperatuur toestel: 60°C

Benodigheden

  • 200 g bosvruchten

Bereiding

  1. Mix het fruit tot een gladde massa.

  2. Giet dit mengsel op de plastic schotel.

  3. Neem het fruitleer van de schotel als het nog warm is en rol op.

  4. Snijd in plakjes.

Heerlijk bij ijs of een ander dessert of als snoeprolletje voor in de brooddoos.

 

Tip: je kan dit maken met allerlei soorten fruit, zoals bijvoorbeeld aardbeien, appelmoes, blauwe bessen, banaan, mango, kiwi, peer,… Of experimenteer zelf door verschillende fruitsoorten te mengen. Indien gewenst kan je een beetje honing of suiker toevoegen, maar vaak is dit niet nodig. Door het drogen wordt de natuurlijke zoete smaak van het fruit meer geconcentreerd.

Smakelijk!

29 september 2022
30 september 2022
28 september 2022