U bent hier

DOMO - Feta loempia’s met kriekjes

Feta loempia’s met kriekjes

2 blokjes feta van 200 g per stuk
4 vellen brickdeeg
350 g ontpitte Noordkrieken op sap
1/2 zakje vanille puddingpoeder
  1. Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 180°C.
  2. Snijd elk blokje feta in vier, zodat je 8 staafjes krijgt.
  3. Snijd de vellen brickdeeg in de helft.
  4. Wikkel een blokje feta in een vel brickdeeg. Dit doe je als volgt: leg een stukje feta op een vel deeg en rol het er voor de helft in. Plooi dan de kantjes naar binnen en rol verder op tot een mooie loempia. Schik de loempia’s in het mandje en bak ze mooi goudbruin in de heteluchtfriteuse.
  5. Zet een pot met de krieken op het vuur en warm even op. Voeg het vanillepoeder toe zodat de saus een beetje inbindt.
  6. Serveer de feta-loempia’s met de Noordkrieken.

Tip: Met een fris slaatje erbij kan je dit gerecht ook perfect als lunch serveren.