U bent hier

Crumble met appel, speculaas en havermout

Crumble met appel, speculaas en havermout

4 harde appels (type Braeburn)
½ citroen
50 g blonde rozijnen
1 vanillestok
1 kl speculaaskruiden
100 g bloem
100 g donkerbruine suiker
100 g speculaas
100 g boter
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap.
  3. Doe er de rozijnen bij.
  4. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en meng ze door de appels. Voeg er de speculaaskruiden aan toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Meng de bloem met de bruine suiker en de havermout.
  6. Verkruimel de speculaas en doe hem bij het mengsel.
  7. Snijd de koude boter in stukjes en wrijf ze door het deeg zodat je crumble krijgt.
  8. Strooi de crumble over het fruit.
  9. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.