U bent hier

Crumble met appel, speculaas en havermout
4 harde appels (type Braeburn)
½ citroen
50 g blonde rozijnen
1 vanillestok
1 kl speculaaskruiden
100 g bloem
100 g donkerbruine suiker
100 g speculaas
100 g boter
- Verwarm de oven voor tot 200°C.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap.
- Doe er de rozijnen bij.
- Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit en meng ze door de appels. Voeg er de speculaaskruiden aan toe en meng alles goed door elkaar.
- Meng de bloem met de bruine suiker en de havermout.
- Verkruimel de speculaas en doe hem bij het mengsel.
- Snijd de koude boter in stukjes en wrijf ze door het deeg zodat je crumble krijgt.
- Strooi de crumble over het fruit.
- Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.