U bent hier

DOMO - Couscous met ratatouille, gegrilde goudbrasem en humus

Couscous met ratatouille, gegrilde goudbrasem en humus

2 goudbrasems
1 courgette
1 aubergine
1 groene paprika
2 tomaten
1 ui
1 citroen
enkele takjes tijm
1 takje rozemarijn
enkele takjes platte peterselie
1 blik tomatenvlees in blokjes (400 g)
1 tl harissa (optioneel)
200 g couscous
3 el olijfolie
peper van de molen
grof zeezout
VOOR DE HUMUS:
1 blik kikkererwten (400 g)
4 el tahini
sap van 1/2 citroen
1 teen look, fijngehakt
scheutje olijfolie
peper en zout
  1. Spoel alle groenten en maak schoon. Snijd de paprika in vier en verwijder de pitten. Verwijder het kroontje van de tomaten. Pel de ui. Snijd alle groenten (courgette, aubergine, paprika, tomaten en ui) in grove stukken. 
  2. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en voeg alle groenten toe. Kruid met peper en zout en voeg de tijm en rozemarijn toe. Voeg na 5 min. een blik tomatenvlees in blokjes toe en gaar de groenten onder een deksel op een zacht vuur gedurende 40 min. Indien je de ratatouille wat pikanter wil, voeg je wat harissa toe naar eigen smaak.
  3. Ondertussen maak je de humus. Laat de kikkererwten uitlekken en mix ze in een hoge beker. Voeg een lepel tahini en het citroensap toe. Voeg de knoflook toe, samen met de olijfolie en mix fijn.
  4. Weeg de couscous af en doe in een mengkom. Voeg dezelfde hoeveelheid water toe en laat 5 min. weken. Kruid met peper en zout en lepel er een eetlepel olijfolie over.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de goudbrasem goed en dep droog. Maak inkepingen met een mes in het visvlees, kruid met peper van de molen en grof zeezout en besprenkel met wat olijfolie. Grill de vis 4 min. langs beide kanten op een contactgrill. En gaar nadien nog 10 min. verder in de oven.
  6. Serveer de goudbrasem met de ratatouille, de couscous en de humus. Werk af met enkele takjes platte peterselie en geef er een partje citroen bij.