6 personen

Bereidingstijd: 60 min.


Benodigheden

  • 250 g + 1 el boter
  • 4 eieren
  • 150 g pure chocolade
  • 100 g + 1 el bloem
  • 250 g suiker
  • 250 g ricotta
  • 1 vanillestokje
  • 300 g frambozen
  • enkele takjes verse munt
  • EXTRA: springvorm van 28 cm doorsnede

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Zet een pannetje op een zacht vuur met de boter. Voeg de chocolade bij de gesmolten boter en meng.
  3. Breek de eieren in de kom van een keukenrobot en klop los. Voeg de suiker toe en meng nog even.
  4. Giet de chocolade-boter bij het ei-suikermengsel en meng goed zodat de chocolade niet stolt. Voeg de bloem bij de chocolade en meng nogmaals goed.
  5. Neem een springvorm van 28 cm doorsnede en bekleed met een vel bakpapier. Stort het deeg erin en bak gaar in de oven gedurende 35 min.
  6. Snijd het vanillestokje overlangs in twee, schraap er de vanille uit en meng onder de ricotta.
  7. Mix een handjevol frambozen fijn tot frambozenpulp met een staafmixer.
  8. Haal de chocoladetaart uit de vorm, laat afkoelen op een rooster en schik op een mooi bord of taartschotel.
  9. Bestrijk de taart met het ricotta-mengsel en lepel er de frambozen op. Overgiet met de frambozenpulp.

Smakelijk!

25 juli 2022
26 juli 2022
24 juli 2022