U bent hier

Carrot cake wafels

Carrot cake wafels

300 g zelfrijzende bloem
1,5 el bakpoeder
200 g geraspte wortels
2 tl kaneel
2 tl gemberpoeder
2 tl vanille-extract
300 ml amandelmelk
8 el ahornsiroop
snuifje zout
4 el zonnebloemolie
2 handjes pecannoten (fijngehakt)
Ingrediënten crème:
1 doosje kokoscrème
3 el ahornsiroop
1 tl kaneel

Mix de kokoscrème met de ahornsiroop en kaneel tot een glas mengsel. Zet weg tot gebruik. Meng de bloem, het bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, snuifje zout en gehakte pecannoten onder elkaar in een grote kom. Klopt in een aparte kom de amandelmelk, het vanille-extract en de olie tot een glad geheel. Schep er voorzichtig de geraspte wortels onder. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng alles tot een glad geheel. Verwarm het wafelijzer voor en smeer het in met kokosolie. Giet ongeveer 2 grote pollepels beslag over het wafelijzer. Sluit het wafelijzer en bak totdat de wafel mooi goudbruin is (ong. 3 min.) Hak nog wat extra pecannoten voor de topping en maak stapeltjes van 2 wafels. Werk elke wafel af met een scheut kokoscrème, nootjes en wat extra ahornsiroop.