Domo Spelt-kamut brood

Spelt-kamut brood

Bereidingstijd: 200 min.

Instelling DOMO Broodbakmachine:

  • Programma: GLUTEN-FREE

Benodigheden

  • 210 ml water
  • 1+3/4 el olijfolie
  • 1+1/2 tl zout
  • 1 tl rietsuiker
  • 362 g speltbloem
  • 1 tl korrelgist
  • 58 g kamut

Bereiding

  1. Doe de ingrediënten in de bakvorm en bak het brood op het GLUTEN-FREE programma.
  2. Na de biep kan je eventueel nog zaden of pitten toevoegen.

Weetje: Kamut heeft zijn herkomst in het Oude Egypte en betekent eigenlijk gewoonweg 'tarwe'. Toch bevat kamut veel meer eiwit dan de 'gewone' tarwe die wij hier kennen. Bovendien is kamut beter verteerbaar en wordt het daarom ook beter verdragen door mensen met spijsverteringsklachten.

Smakelijk!

 

Op zoek naar de ingrediënten voor een brood van een ander gewicht?
Download dan het receptenboekje dat je kan vinden op de productpagina van jouw broodbakmachine.

4 februari 2022
5 februari 2022
3 februari 2022