U bent hier

Bloemkoolcouscous met granaatappel en nootjes

Bloemkoolcouscous met granaatappel en nootjes

Voor de couscous:
1 bloemkool
1 granaatappel
2 handen vol muntblaadjes
1 hand vol rozijnen
2 handen bol amandelen
verse koriander als topping
optioneel: sumac
Voor de dressing:
1 tl komijn
1 tl kokosbloesemsuiker
1/2 tl kurkuma
1/2 tl zout
1/4 tl kaneel
1/4 tl kardemom
het sap van 1 limoen
1 el extra vierge olijfolie
peper
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Zet opzij.
  2. Snijd roosjes van de bloemkool, probeer niet teveel ‘stam’ mee te hebben.
  3. Doe de roosjes in batchen in de Xpower chopper. Doe telkens in een kom.
  4. Voeg dressing toe aan de bloemkoolcouscous.
  5. Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze toe.
  6. Voeg rozijnen toe.
  7. Haal de pitjes uit de granaatappel en voeg ze toe (houd eventueel een handje vol opzij om als topping te gebruiken.).
  8. Snijd de amandelen wat fijn en rooster ze in een droge pan.
  9. Serveer de bloemkoolcouscous in een grote schaal, top met geroosterde amandelen, verse koriander en extra granaatappelpitjes. Eventueel een beetje sumac.

Smakelijk!