U bent hier

Bloemkoolcouscous met granaatappel en nootjes
Voor de couscous:
1 bloemkool
1 granaatappel
2 handen vol muntblaadjes
1 hand vol rozijnen
2 handen bol amandelen
verse koriander als topping
optioneel: sumac
Voor de dressing:
1 tl komijn
1 tl kokosbloesemsuiker
1/2 tl kurkuma
1/2 tl zout
1/4 tl kaneel
1/4 tl kardemom
het sap van 1 limoen
1 el extra vierge olijfolie
peper
- Meng alle ingrediënten voor de dressing. Zet opzij.
- Snijd roosjes van de bloemkool, probeer niet teveel ‘stam’ mee te hebben.
- Doe de roosjes in batchen in de Xpower chopper. Doe telkens in een kom.
- Voeg dressing toe aan de bloemkoolcouscous.
- Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze toe.
- Voeg rozijnen toe.
- Haal de pitjes uit de granaatappel en voeg ze toe (houd eventueel een handje vol opzij om als topping te gebruiken.).
- Snijd de amandelen wat fijn en rooster ze in een droge pan.
- Serveer de bloemkoolcouscous in een grote schaal, top met geroosterde amandelen, verse koriander en extra granaatappelpitjes. Eventueel een beetje sumac.
Smakelijk!