U bent hier

Bloemkoolcouscous

3 el sesamzaadjes
½ rode puntpaprika
2 lente-uitjes
2 el peterselie
2 el dille of kervel
75 g rozijnen
300 g bloemkool
Voor de dressing
1 el tamari (glutenvrije Japanse sojasaus)
½ el rijstazijn
1 el mirin (zoete Japanse rijstwijn)
2 el olijfolie
1 tl verse geraspte gember
peper en zout

Spoel de sesamzaadjes onder stromend water. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan op een hoog vuur tot ze springen, ploffen en knarsen. Snijd de puntpaprika fijn en verwijder de pitjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en hak de peterselie en dille/ kervel grof. Laat de rozijnen 12 minuten weken in lauw water. Maak de bloemkool schoon. Hak de bloemkool met de Xpower chopper tot korrels ter grootte van couscous. Doe deze in een mengkom samen met de puntpaprika, de lente-uitjes, de geweekte rozijnen, de peterselie, de kervel of dille en de geroosterde sesamzaadjes. Klop de dressing los en breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de bloemkoolcouscous, meng degelijk en serveer.