U bent hier

Bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes

1 rol bladerdeeg
75 g mozzarella
30 g pijnboompitten
7 à 8 kerstomaatjes
1/2 el rode pesto
eidooier
  1. Snij 6 cirkels uit de rol bladerdeeg van ongeveer 12 à 13 cm diameter.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.  
  3. Laat de mozzarella uitlekken en snij ze in kleine blokjes.
  4. Snij de kerstomaatjes in kleine stukjes.
  5. Hak de pijnboompitten fijn.
  6. Meng de mozzarella, tomaten, 20 g pijnboompitten en pesto in een kom. 
  7. Klop de eidooier los in een kom.
  8. Doe een hoopje van het pestomengsel op één helft van de bladerdeegcirkel.
  9. Vouw de andere helft eroverheen en plak vast met wat van de losgeklopte eidooier.
  10. Maak met een vork ribbels in de randjes.
  11. Verwarm de friteuse voor op 180˚.
  12. Bestrijk de bladerdeegpakketjes met eidooier en bestrooi met wat van de gehakte pijnboompitten.
  13. Leg de bladerdeeghapjes in het mandje van de friteuse. Leg ze eventueel op bakpapier, maar zorg er dan wel voor dat de bodem van het mandje niet volledig bedekt is én dat het bakpapier zeker goed naar beneden wordt gehouden door het gewicht van de bladerdeeghapjes. Zo niet, bestaat de kans dat het bakpapier door de snelle luchtstroom in het verwarmingselement gezogen wordt.
  14. Bak de hapjes gedurende 10 minuten op 180˚.

Smakelijk!