Beef jerky

Tijd: 3 uur

Temperatuur: 75 °C


Benodigheden

  • 500 g mager rundvlees
  • 6 el Worcestersaus
  • 4 el (Japanse) sojasaus
  • 3 el honing
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl vers gemalen peper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Bereiding

  1. Snijd het vlees met een snijmachine in dunne plakken van 3 à 4 mm.

  2. Doe alle overige ingrediënten in een kom.

  3. Wentel de plakken vlees één voor één in de marinade en zorg ervoor dat de marinade overal op het vlees zit. Laat het vlees afgedekt minstens 3 uur (langer mag ook) in de koelkast marineren.

  4. Dep alle plakken vlees goed droog met keukenrol en schik ze naast elkaar. Zorg ervoor dat ze niet overlappen. 

     

Tip: als je het vlees vooraf invriest, is het eenvoudiger te snijden met een snijmachine. 

Smakelijk!

23 september 2022
24 september 2022
23 september 2022