U bent hier

Aardappelwedges

Aardappelwedges

3 middelgrote aardappelen
2 tl zout
2 tl lookpoeder
2 tl Italiaanse kruiden
25 g geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
yoghurt- of blauwekaasdressing met peterselie om te dippen
  1. Snij de aardappelen in wedges – dit mag met de schil er nog aan – en doe de wedges in een kom. De dikte van de wedges zal de gaartijd bepalen. Hoe dunner de wedges gesneden zijn, hoe sneller ze klaar zullen zijn.
  2. Doe de wedges in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng goed.
  3. Meng in een andere kom het zout, het lookpoeder en de Italiaanse kruiden.
  4. Doe de geraspte parmezaan bij de wedges en meng goed.
  5. Bestrooi de wedges met de kruidenmix.
  6. Doe de wedges in het mandje.
  7. Bak de wedges gedurende 18 à 22 minuten op 180°C en stel de draaifunctie in. Of kies voor het programma friet, dan draait het mandje automatisch. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de wedges.
  8. Serveer met een yoghurt- of blauwekaasdressing, opgefrist met peterseliesnippers, om te dippen.