U bent hier

Aardappelwedges
3 middelgrote aardappelen
2 tl zout
2 tl lookpoeder
2 tl Italiaanse kruiden
25 g geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
yoghurt- of blauwekaasdressing met peterselie om te dippen
- Snij de aardappelen in wedges – dit mag met de schil er nog aan – en doe de wedges in een kom. De dikte van de wedges zal de gaartijd bepalen. Hoe dunner de wedges gesneden zijn, hoe sneller ze klaar zullen zijn.
- Doe de wedges in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng goed.
- Meng in een andere kom het zout, het lookpoeder en de Italiaanse kruiden.
- Doe de geraspte parmezaan bij de wedges en meng goed.
- Bestrooi de wedges met de kruidenmix.
- Doe de wedges in het mandje.
- Bak de wedges gedurende 18 à 22 minuten op 180°C en stel de draaifunctie in. Of kies voor het programma friet, dan draait het mandje automatisch. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de wedges.
- Serveer met een yoghurt- of blauwekaasdressing, opgefrist met peterseliesnippers, om te dippen.