U bent hier

Aardappelwedges

7 middelgrote aardappelen
2 tl zout
2 tl lookpoeder
2 tl Italiaanse kruiden
25 g geraspte parmezaanse kaas
olijfolie
yoghurt- of blauwekaasdressing met peterselie om te dippen
  1. Snij de aardappelen in wedges – dit mag met de schil er nog aan – en doe de wedges in een kom. De dikte van de wedges zal de gaartijd bepalen. Hoe dunner de wedges gesneden zijn, hoe sneller ze klaar zullen zijn.
  2. Doe de wedges in een kom en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng goed.
  3. Verwarm de friteuse voor op 180˚.
  4. Meng in een andere kom het zout, het lookpoeder en de Italiaanse kruiden.
  5. Doe de geraspte parmezaan bij de wedges en meng goed.
  6. Bestrooi de wedges met de kruidenmix.
  7. Doe de wedges in het frituurmandje.
  8. Bak de wedges gedurende 18 à 22 minuten op 180˚. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de wedges.
  9. Schud de wedges na 10 minuten.
  10. Serveer met een yoghurt- of blauwekaasdressing, opgefrist met peterseliesnippers, om te dippen.

Smakelijk!