U bent hier

DOMO-Scott team 2019

De ambities van het DOMO-Scott triatlonteam liggen hoog

Afgelopen week werd het nieuwe DOMO-Scott team voorgesteld aan de pers. Vooral de ambities van boegbeeld Pieter Heemeryck zijn hoog. Hij is sinds dit jaar voltijds profatleet en hoopt op korte termijn een vaste waarde te worden op zowel de halve- als volledige triatlon. Na zijn 5e plaats op het WK 70.3 Ironman 2018 en een 4e plaats op het WK Challenge 2018 wil Pieter in 2019 definitief met de absolute wereldtop aansluiten. ‘Chasing Kona 2020’ is het nieuwe doel: aan de start staan van het WK Ironman in Hawaï.

“Pieter Heemeryck is een man met een missie die de voorbije 3 jaar enorme stappen vooruit heeft gemaakt. Wij gaan er als team en hoofdsponsor alles aan doen om hem de juiste omkadering en ruimte te geven om dat doel te bereiken. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat Pieter het potentieel heeft,” zegt Wim De Voeght (CEO DOMO Elektro).

Nog een opmerkelijke atlete binnen het team is Liesbeth Leysen, een AG (Age Group) triatlete die in 2018 beide WK’s binnen haar AG kon winnen. Zij zal zich in 2019 richten op het het WK Ironman 70.3 in Nice en haar debuut maken op de lange afstand.

Sander Heemeryck, de jongere broer van Pieter wist dit weekend nog de opener van het Belgische triatloncircuit te winnen en zal zich in 2019 ook meer gaan richten op de langere afstanden. Sinds kort wordt hij getraind door Frederik Van Lierde waardoor hij een coach met heel wat ervaring achter zich heeft staan.

Een andere primeur is dat duatleet Jan Petralia, die na enkele triatlons in 2018, een stap verder gaat en verschillende triatlonwedstrijden op de kalender heeft staan. Zijn hoofddoelen worden naast de kampioenschappen duatlon, het BK halve triatlon in de Challenge van Geraardsbergen en de Halve triatlon van Gerardmèr.

Buiten bovenstaande atleten bestaat het team nog uit Wim De Voeght (CEO DOMO Elektro), Charlotte Verhaegen (WK 70.3 Nice), Thomas Derboven, Kaat Van Eynde, Jan-Willem Verhaegen, Boris ver Berne en de jeugdatleten Naomi De Wyn, Siebe Philips en Cisse Duts.