GRATIS ACCESSOIRE-SET (T.W.V. € 49,95) BIJ AANKOOP VAN EEN DOMO AIRFRYER MET VOLGENDE KORTINGSCODE:
♥    FRYER-DL-24    ♥

Door de eindejaarsdrukte kan het zijn dat je bestelling wat langer onderweg is dan dat je van ons gewend bent. We bedanken jullie dan ook oprecht voor jullie begrip.

PROMO: -20% korting op Valentijncadeaus. Korting wordt automatisch verrekend in winkelmandje!

Recept Zoete appelbollen met kaneel

Zoete appelbollen met kaneel

Bereidingstijd: +/- 30 min.

Toestel: DOMO Oven


Benodigdheden

  • 4 grote zoete appels (bijvoorbeeld Jonagold of Elstar)
  • 1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 4 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 4 klontjes boter (ongeveer 1 tl per appel)
  • 1 ei (voor het bestrijken)
  • Optioneel: rozijnen of gehakte noten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Zorg dat de appels heel blijven.
  4. Meng in een kommetje de basterdsuiker met het kaneel.
  5. Plaats een klontje boter in het midden van elke appel.
  6. Strooi een ruime hoeveelheid van het kaneelsuikermengsel in het gat van de appel. Voeg eventueel wat rozijnen of gehakte noten toe voor extra smaak.
  7. Snijd het bladerdeeg in vier gelijke vierkanten.
  8. Plaats elke appel in het midden van een plak bladerdeeg.
  9. Vouw de hoeken van het bladerdeeg omhoog en druk ze voorzichtig samen bovenop de appel, zodat de appel volledig is ingepakt.
  10. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee voor een mooie goudbruine kleur.
  11. Bestrooi de bovenkant eventueel met een beetje extra kaneelsuiker.
  12. Bak de appelbollen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  13. Laat de appelbollen 5 minuten afkoelen voordat je ze serveert. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom!

Tip: Gebruik kaneelstokjes als decoratie voor een feestelijke touch. Geen basterdsuiker in huis? Vervang het door kristalsuiker met een scheutje honing.

Smakelijk! 

8 januari 2025
18 december 2024