Benodigdheden
- 125 g bloem
- 1 el bruine basterdsuiker
- ½ el bakpoeder
- Snuifje kaneel
- Snuifje zout
- 2 eieren (gesplitst)
- 125 ml melk
- 125 ml magere yoghurt
- 2 el gesmolten boter
- ½ tl vanille-extract
- ½ el vers citroensap
- 1 appel
Bereiding
- Roer de basterdsuiker, bakpoeder, kaneel en zout door de bloem.
- Klop in een andere kom de eidooiers los met de melk, yoghurt, de gesmolten boter en vanille-extract.
- Voeg al roerend het meelmengsel toe en roer tot het deeg glad is.
- Giet het citroensap in een schaaltje en rasp de appels erboven.
- Roer door elkaar en voeg samen bij het beslag.
- Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het beslag.
- Bak de wafels in ongeveer twee minuten in het wafelijzer.
Smakelijk!
29 oktober 2022