Benodigdheden
-
500 g tomaten (goed rijp of uit blik)
- 1 ui
- Teentje knoflook
- 1 blokje groentebouillon
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml water
- Peper en zout
- Room
- Pesto (liefst uit de versafdeling of zelfgemaakt)
- Vers basilicum
Bereiding
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Als je verse tomaten gebruikt, pel ze dan, verwijder het harde kroontje en snij ze in stukken.
- Doe de ui, knoflook en tomaat in de soepmaker samen met het blokje bouillon en de tomatenpuree. Overgiet met 500 ml water.
- Kruid af met peper en zout.
- Selecteer het programma voor gladde soep en duw op start.
- Proef de soep wanneer ze klaar is en breng zo nodig nog wat op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over kommetjes en werk af met wat pesto, wat room en enkele blaadjes basilicum.
Smakelijk!
8 oktober 2024