Benodigdheden
- 2 sneetjes brood (bij voorkeur ciabatta, zuurdesem of volkoren)
- 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
- 2 grote tomaten, in plakken gesneden
- 2 el groene pesto
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
- Een handjevol verse basilicumblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: pijnboompitten of rucola voor extra smaak
Bereiding
Stap 1: Toast het brood
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Stap 2: Bereid de toppings
- Snijd de tomaten en mozzarella in gelijke plakken.
- Meng de balsamicoazijn met de olijfolie in een kommetje.
Stap 3: Assembleer de toast
- Besmeer elke snee toast met een eetlepel groene pesto.
- Beleg de toast met afwisselend plakken tomaat en mozzarella.
- Besprenkel met het balsamico-olijfmengsel.
- Breng op smaak met een snufje zout en peper.
- Garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel pijnboompitten of rucola
Smakelijk!
17 februari 2025