Recept Toast met champignons

Toast met champignons

Bereidingstijd: +/- 10 min.

Toestel: DOMO Broodrooster


Benodigdheden

  • 2 sneetjes brood (bij voorkeur zuurdesem of volkoren)
  • 250 g champignons (zoals kastanjechampignons, witte champignons of een mix)
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie of boter
  • 1 tl tijm (vers of gedroogd)
  • 50 ml room of plantaardige kookroom (optioneel, voor een romige touch)
  • Een handjevol verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel, voor een extra smaakvolle topping)
     

Bereiding

Stap 1: Toast het brood

  1. Brood roosteren: Rooster de sneetjes brood in een broodrooster tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet apart.

Stap 2: Bereid de champignons

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2.  Verhit de olijfolie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de sjalot toe en bak 2-3 minuten tot deze zacht is.
  4. Voeg de champignons toe aan de pan. Bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn en het vocht is verdampt.
  5. Voeg de knoflook en tijm toe. Bak nog 1-2 minuten mee.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: Maak het romig (optioneel)

  1. Als je voor een romige versie kiest, voeg je de room toe aan de champignons.
  2. Laat het 1-2 minuten sudderen tot de saus licht is ingedikt.

Stap 4: Assembleer de toast

  1. Verdeel het champignonmengsel over de geroosterde sneetjes brood.
  2. Garneer met verse peterselie en, indien gewenst, geraspte Parmezaanse kaas.

Smakelijk! 

17 februari 2025
17 februari 2025
17 februari 2025