Benodigdheden
- 2 sneetjes brood (bij voorkeur zuurdesem of volkoren)
- 250 g champignons (zoals kastanjechampignons, witte champignons of een mix)
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie of boter
- 1 tl tijm (vers of gedroogd)
- 50 ml room of plantaardige kookroom (optioneel, voor een romige touch)
- Een handjevol verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel, voor een extra smaakvolle topping)
Bereiding
Stap 1: Toast het brood
- Brood roosteren: Rooster de sneetjes brood in een broodrooster tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet apart.
Stap 2: Bereid de champignons
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit de olijfolie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalot toe en bak 2-3 minuten tot deze zacht is.
- Voeg de champignons toe aan de pan. Bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin zijn en het vocht is verdampt.
- Voeg de knoflook en tijm toe. Bak nog 1-2 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: Maak het romig (optioneel)
- Als je voor een romige versie kiest, voeg je de room toe aan de champignons.
- Laat het 1-2 minuten sudderen tot de saus licht is ingedikt.
Stap 4: Assembleer de toast
- Verdeel het champignonmengsel over de geroosterde sneetjes brood.
- Garneer met verse peterselie en, indien gewenst, geraspte Parmezaanse kaas.
Smakelijk!
17 februari 2025