Benodigdheden
- 2 sneetjes volkorenbrood (of brood naar keuze)
- 1 rijpe avocado
- 2 eieren (bereid naar wens: gepocheerd, gebakken of zachtgekookt)
- Sap van een halve limoen
- Snufje zout en peper
- Optioneel:
- Chilivlokken
- Verse koriander of peterselie
- Sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1: Bereid de avocado
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
- Voeg een scheutje limoensap, een snufje zout en wat peper toe.
- Prak met een vork tot een glad of licht chunky mengsel, afhankelijk van je voorkeur.
Stap 2: Maak de eieren
Bereid het ei naar keuze:
- Gepocheerd ei: Breng water met een scheutje azijn aan de kook. Breek een ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het kokende water glijden. Laat 3-4 minuten koken voor een zacht eigeel.
- Gebakken ei: Bak het ei in een pan met een beetje olie of boter, naar voorkeur sunny side up of omgedraaid.
- Zachtgekookt ei: Kook het ei 5-6 minuten in kokend water en pel voorzichtig.
Stap 3: Toasten
- Rooster de sneetjes brood in een toaster tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Stap 4: Assembleer de toast
- Smeer een royale laag avocado op elk sneetje toast.
- Leg het ei voorzichtig bovenop de avocado.
- Bestrooi met chilivlokken voor een pittige touch.
- Voeg verse kruiden zoals koriander of peterselie toe.
- Strooi sesamzaadjes eroverheen.
TIP: Serveer met een schijfje limoen en eventueel een frisse salade of een kopje koffie voor een compleet ontbijt of lunch.
Smakelijk!
17 februari 2025