Benodigdheden
- 2 appels
- 165 ml kokosroom
- 120 ml kokosmelk
- 75 g cashewpasta
- 300 g gekookte pompoenblokjes
- 1 tl kaneel
- 1 tl kardemom
- 1/4 tl nootmuskaat
- 2,5 cm verse gember
- 1,5 cm verse kurkuma
- 3 ijsblokjes
GARNERING:
- Ongezoete kokosyoghurt
- Geraspte kokos
Bereiding
- Kook de pompoen en laat afkoelen.
- Schil en snijd de appels in stukken.
- Mix de appels, kokosroom, kokosmelk, cashewpasta, 75 g pompoen, kaneel, kardemom, nootmuskaat, gember en ijsblokjes tot een gladde massa.
- Giet 1/3 van het mengsel in een kom en zet apart.
- Voeg 112,5 g pompoen toe aan de blender en mix tot een gladde massa.
- Giet 1/2 van het mengsel in een kom en zet apart.
- Voeg 112,5 g pompoen en de kurkuma toe aan de blender en mix tot een gladde massa.
- Verdeel de smoothiemengsels in enkele hoge glazen, in laagjes van donker naar licht.
- Voeg na het in lagen aanbrengen van de 3 Pumpkin Spice-mengsels de laatste laag ongezoete kokosyoghurt toe.
- Garneer met geraspte kokos.
Tip: je kan ook diepvriespompoen gebruiken. Let op, de pompoen slinkt als je deze kookt. Voor 300 g gekookte pompoen, moet je meer diepvriespompoen afwegen.
Smakelijk!
3 augustus 2022