Benodigdheden
- Pizzadeeg
- 100 g kikkererwten
- 75 g geitenkaas of ricotta
- ½ kleine courgette
- Zeste van ½ citroen
- 2 el olijfolie
- 1 teentje look
- 30 g olijven
- ¼ bol mozzarella
- 1 bosje oregano
- Peper en zout
Dressing
- Sap van ½ citroen
- 3 el olijfolie
Bereiding
- Laat de DOMO pizzaoven voorverwarmen op de hoogste stand (5) en met boven- en onderwarmte.
- Prak de kikkererwten samen met de look en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Snijd de oregano fijn. Snijd de olijven doormidden. Schaaf de courgette in lange, dunne plakjes. Gebruik hiervoor een rasp of mandoline. Doe de courgetteplakjes in een kom en meng samen met de olijven, 1 eetlepel olijfolie, de zeste van de citroen en de oregano.
- Laat de mozzarella goed uitlekken en scheur deze in stukken.
- Klop de geitenkaas los.
- Bestrijk de pizzabodem met het kikkererwtenmengsel. Bak de pizza gedurende 2 minuten.
- Bestrijk de pizza met de geitenkaas. Beleg de pizza met de courgetterepen en olijven. Verdeel de mozzarella over de pizza.
- Bak de pizza verder gedurende een 3-tal minuten.
- Klop het citroensap samen met de olijfolie tot een vinaigrette. Besprenkel de pizza met de dressing net voor het serveren.
Smakelijk!
23 september 2024