- Programma: Liege
Benodigdheden
- 60 ml lauwe melk
- 42 g verse gist of 21 g korrelgist
- 390 g zelfrijzende bloem
- 30 g vanillesuiker
- 10 g kristalsuiker
- 170 g (gesmolten) boter
- 2 eieren
- 170 g parelsuiker
- Een snuifje zout
Bereiding
-
Los de gist op in de melk.
- Meng in een andere kom de bloem, een snuifje zout, de vanillesuiker en de kristalsuiker.
-
Roer deze droge ingrediënten goed onder elkaar en voeg stap voor stap de gesmolten boter toe.
- Giet de melk met gist bij de massa en roer goed.
-
Voeg hier de eieren aan toe en kneed het deeg tot een elastisch deeg.
-
Laat dit deeg ongeveer 40 minuten rijzen in een afgedekte kom.
- Meng de suikerparels in dit deeg.
- Maak bolletjes van ongeveer 60 g.
-
Leg deze bolletjes op een bakplaat en dek deze af met een keukenhanddoek.
-
Laat het deeg nog eens 20 minuten rijzen alvorens te bakken.
Smakelijk!