Benodigdheden
- 4 halve kipfilets, in blokjes
- 2 el saké
- 2 el mirin
- 4 el sojasaus
- 1 el suiker
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl sesamzaad
- 1 tl gemberpoeder
Bereiding
- Maak een marinade van de sojasaus, de saké, de mirin en de suiker.
- Proef en doe er eventueel nog een eetlepel suiker bij. Leg de kippenblokjes in de marinade.
- Marineer de blokjes met behulp van de marinade functie van het folielasapparaat (3 keer 5 min.).
- Maal de chilivlokken, de sesamzaden en het gemberpoeder fijn met een vijzel tot een geurig kruidenmengsel.
- Neem de blokjes kip uit de marinade en prik ze op spiesjes. Lepel de rest van de marinade over de kip.
- Bak ze 5 tot 7 min. aan alle kanten op de teppanyaki plaat.
- Bestrooi ze voor het serveren met het kruidenmengsel.
Smakelijk!
1 mei 2022