Benodigdheden
- 1 kg vongole
- 2 tenen look
- 2 sjalotten
- 1 bosje platte peterselie
- 1 dl droge witte wijn
- 500 g capellini
- 1 el boter
- scheutje olijfolie
- peper van de molen
- grof zeezout
Bereiding
- Spoel de schelpjes zorgvuldig.
- Verwarm de wok en smelt de boter.
- Hak de knoflook en de sjalotten fijn en fruit aan in de wok.
- Voeg de schelpjes en de witte wijn toe.
- Hak de platte peterselie en voeg toe.
- Kruid met peper en zout en kook gaar gedurende zo’n 5 tal minuten, net tot de schelpjes openen.
- Kook de capellini gaar in voldoende gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking.
- Giet af en besprenkel met olijfolie.
- Hussel de schelpjes onder de pasta en serveer.
Smakelijk!
30 augustus 2022