Recept Hasselback-aardappelen met Parmezaanse kaas, rozemarijn en truffel

Hasselback-aardappelen met Parmezaanse kaas, rozemarijn en truffel

4 personen

Bereidingstijd: 40 min.

Toestel: Airfryer 10 L


Benodigdheden

  • 600 g krielaardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 15 g gesmolten boter
  • 10 takjes rozemarijn
  • 3 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 el truffelolie
  • Zout en peper

Bereiding

 

  1. Verwarm de airfryer tot 180°C. Snijd de aardappelen in Hasselback-stijl. Het makkelijkst is om de aardappel tussen twee eetstokjes te leggen, zo ga je er met je mes niet helemaal doorheen. Snijd plakjes van ongeveer 3-5 mm dik.
  2. Meng de olijfolie met de gesmolten boter. Schep de aardappels er goed door en breng op smaak met zout.
  3. Bak de aardappelen in de airfryer gedurende 25 minuten op 180°C.
  4. Strooi na 20 minuten 1 el Parmezaanse kaas over de aardappelen. Voeg de takjes rozemarijn toe om deze te laten drogen.
  5. Besprenkel de aardappelen met truffelolie en de overige Parmezaanse kaas. Schep in een serveerschaal en strooi de gedroogde rozemarijn erover.

Serveertip: serveer met een stukje vlees/vis en een frisse salade.

Smakelijk!

18 februari 2025
18 februari 2025
18 februari 2025