Benodigdheden
- 600 g krielaardappelen
- 1 el olijfolie
- 15 g gesmolten boter
- 10 takjes rozemarijn
- 3 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 1 el truffelolie
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de airfryer tot 180°C. Snijd de aardappelen in Hasselback-stijl. Het makkelijkst is om de aardappel tussen twee eetstokjes te leggen, zo ga je er met je mes niet helemaal doorheen. Snijd plakjes van ongeveer 3-5 mm dik.
- Meng de olijfolie met de gesmolten boter. Schep de aardappels er goed door en breng op smaak met zout.
- Bak de aardappelen in de airfryer gedurende 25 minuten op 180°C.
- Strooi na 20 minuten 1 el Parmezaanse kaas over de aardappelen. Voeg de takjes rozemarijn toe om deze te laten drogen.
- Besprenkel de aardappelen met truffelolie en de overige Parmezaanse kaas. Schep in een serveerschaal en strooi de gedroogde rozemarijn erover.
Serveertip: serveer met een stukje vlees/vis en een frisse salade.
Smakelijk!
18 februari 2025