Benodigheden
- 4 broodjes
- 400 g gemengd gehakt
- 1 gesnipperd uitje
- kruidenpaneermeel (paprika - peterselie)
- 1 ei
- 4 plakjes cheddarkaas
- 1 augurk zoetzuur
- 4 el BBQ-saus (smoked)
- 1 tomaat
Bereiding
- Meng het gehakt met 1 losgeklopt eitje, 1 gesnipperd uitje en kruidenpaneermeel tot een homogene niet plakkerige massa.
- Verwarm de friteuse voor op 180˚C.
- Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en rol hiervan bouletjes. Druk ze plat tot een hamburger.
- Bak het vlees gedurende 15 minuten in de friteuse op 180°C.
- Snijd ondertussen de broodjes doormidden, de tomaat in schijfjes en de augurk op zijn langs in schijfjes.
- Bouw de hamburger op door de onderzijde van het broodje te beleggen met de hamburger , de kaas, een schijfje tomaat, een schijfje augurk en een lepel BBQ-saus. Leg hierop de bovenzijde van het broodje.
Tip: De dikte van burgers zal de gaartijd bepalen.
Smakelijk!
4 april 2022