Nieuw energielabel sinds 2021

Het nieuwe energielabel voor huishoudelektro duidelijk uitgelegd

Geplaatst op 1 november 2021
Nieuw energielabel sinds 2021

Waarom is er een nieuw energielabel?

Sinds de invoering van het energielabel is de energiebesparende technologie er enorm op vooruitgegaan. Bijna alle toestellen bevinden zich momenteel aan de top van de schaal, waardoor extra labels zoals A+, A++ en A+++ in het leven werden geroepen. Dit zorgde voor verwarring, terwijl het net de bedoeling was om via het energielabel te helpen bij de aankoopbeslissing.

Wat is het nieuwe energielabel?

Alle witgoedapparaten krijgen vanaf 2021 een overzichtelijker energielabel, met een schaal van A t/m G. Nieuw op het label is de QR-code die je kan scannen met je smartphone. De code verwijst naar een database van de EU waar je aanvullende, officiële informatie kan bekijken.

Wat verandert er voor je DOMO-toestel?

Niets. Het nieuwe label baseert zich enkel op een andere methode voor de berekening van het energieverbruik en het bepalen van de labelklasse. Een DOMO toestel met voorheen energieklasse A+++ zal nu bijvoorbeeld weergegeven worden als klasse E of D. Dit wil niet zeggen dat het toestel plots minder energiezuinig is. DOMO past enkel de nieuwe Europese regelgeving toe en streeft nog steeds naar energiezuinige, innovatieve producten met een goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

Ontdek hier ons gamma Koelkasten & Vriezers

20 december 2021
12 april 2021