U bent hier

5 tips voor het behoud van de goede prestaties van je steelstofzuiger

5 tips voor het behoud van de goede prestaties van je steelstofzuiger

Proficiat met de aankoop van je nieuwe DOMO steelstofzuiger! Je wil ongetwijfeld zo lang mogelijk van de uitstekende werking en zuigkracht blijven genieten. Deze 5 eenvoudige tips zetten je alvast op de goede weg:

Tip 1: Maak het stofreservoir regelmatig proper

Maak het reservoir regelmatig leeg en let erop dat het stof in het stofreservoir het maximumniveau niet overschrijdt. Als je dit reservoir niet regelmatig leegmaakt, zal de zuigkracht stelselmatig afnemen. Je kan het reservoir ook zorgvuldig reinigen met water of een zacht sopje. Let er hierbij wel goed op dat het reservoir volledig droog is alvorens het terug in het toestel te plaatsen.  

Tip 2: Reinig of vervang de filters regelmatig  

De steelstofzuiger is voorzien van een grove filter en een fijne filter. Verzadiging van deze filters door stof zal ervoor zorgen dat de luchtstroom niet meer optimaal is en zal de zuigkracht van je toestel drastisch doen afnemen. Hoe je deze filters best kan reinigen of vervangen kan je terugvinden in de handleiding onder de rubriek “reiniging en onderhoud”.  

Tip 3: Ronddraaiende borstel

In de borstel van de vloerzuigmond kunnen haren en draadjes zich na verloop van tijd vastdraaien. Deze gaan ervoor zorgen dat de borstel het vuil niet meer efficiënt kan opnemen om het naar de zuigopening te brengen. Kijk in de handleiding hoe je de borstel uit de zuigmond kan nemen en probeer de haren regelmatig allemaal te verwijderen. Dit kan eventueel met behulp van een schaar. Vergeet hierbij zeker niet de haren aan de uiteindes van de borstel. Zo kan je voorkomen dat deze in de borstel-as terechtkomen.

Tip 4: De batterij optimaal benutten

Met de volgende tips belast je de batterij van jouw steelstofzuiger zo min mogelijk, waardoor hij langer meegaat:

  • Vóór het allereerste gebruik moet de batterij volledig opgeladen zijn.

  • Koppel de adapter los als de batterij volledig opgeladen is, laat deze niet in het stopcontact zitten.

  • Laat de batterij nooit volledig leeglopen.

  • Gebruik enkel de meegeleverde adapter om de batterij op te laden.

Tip 5: Het behouden van de zuigkracht

Een afnemende zuigkracht heeft soms ook te maken met vastgelopen vuil in bepaalde onderdelen van de steelstofzuiger. Reinig daarom regelmatig de zuigmond en de steel, en controleer op blokkades of vastgelopen vuil.