You are here

DOMO - Tataki van zalm

Tataki van zalm

1 kg zalmhaasje
1 koolrabi
1 komkommer
sap van 1 limoen
koriander
1 tl honing
1 chilipeper
1 tl sojasaus
koolzaadolie
koolzaad
peper en zout
  1. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder het gedeelte met de zaadjes. Snijd de komkommer dan in schuine plakjes.
  2. Schil de koolrabi en snijd hem in dezelfde vorm als de komkommerplakjes.
  3. Doe alles in een kom en snipper er ook de chilipeper in zonder de zaadjes.
  4. Hak er ook enkele blaadjes koriander door.
  5. Marineer de groenten met het sap van de limoen, de honing en de sojasaus.
  6. Meng het koolzaad met grof zout en peper. Wikkel het zalmhaasje in het koolzaad en bak heel kort aan in de koolzaadolie op een teppanyaki.
  7. Snijd daarna de zalm in mooie plakjes en dresseer op het slaatje.