Sie sind hier

DOMO - Aspergesoep met gerookte heilbot

Aspergesoep met gerookte heilbot

1 bussel witte asperges (500 g)
2 sneetjes gerookte heilbot
2 sjalotten, in stukken gesneden
1/2 teentje look
1 l kippenbouillon
1 el boter
peper en zout
  1. Breek de uiteindes van de asperges (ong. 3 cm) en snijd deze in kleine stukjes. Schil de asperges. Houd 3 asperges apart en snijd de rest eveneens in kleine stukjes.
  2. Doe het half teentje knoflook, de sjalotten, de stukjes asperge en een klontje boter in de soepmaker. Voeg dan 1 liter kippenbouillon toe en kies het programma ‘Extra smooth’.
  3. Snijd de 3 resterende asperges in stukjes en voeg 3 min. voor het einde van het programma toe.
  4. Snipper de gerookte heilbot en bieslook , voeg het toe als garnituur en serveer.